De tuinen van De Oude Pastorie

De Oude Pastorie ligt in het midden van het dorp Macharen, achter de kerk, totale
oppervlakte 2.000 m2. Bepaald door de ligging van het huis, zijn een 5-tal tuinen
ingericht rondom het huis:

In de voortuin versterken de hortensia’s, geplant in perken van wit grind en omzoomd door buxushaagjes, het klassieke karakter van De Oude Pastorie.

Een zeer imposante treur-es, achter in de voortuin, trekt zowel in de zomer als in de winter sterk de aandacht.

Een zeer grote en rijk bloeiende magnolia en enkele Japanse Sierkersen bepalen in het voorjaar het aanzicht van het huis.

In de binnentuin van De Oude Pastorie, ingedeeld in 4 buxus perken, geeft een vruchtdragende Ginko in de zomer een heerlijke schaduw. In de herfst kleurt deze boom geel en brengt daarmee De Oude Pastorie in een geheel rustige, bijna melancholische sfeer. Over de oude muur aan de oostzijde groeit een klimhortensia samen met een oranje trompet bloem.
Aan de oostzijde van het huis is een “kamer” gerealiseerd omgeven door beukenhagen en leibomen van appel, peer en pruim.; Een tuin om te midden van de opgestelde kunstwerken te mediteren over goede het goede van het leven.

De grote buitentuin is aangelegd rond om een groot grasveld. Struiken en bomen , oa. walnoot, hazelaar en berk geven de tuin van De Oude Pastorie privacy en vormen de groene achtergrond voor de bloemrijke borders met oa hosta’s en fuchsia’s.
In de eigen kas worden alle planten en bloemen zelf opgekweekt, gestekt en van jaar op jaar over gehouden. Graag worden stekken, scheuten of jonge planten geruild of verkocht. Op deze wijze wordt geprobeerd om de verzameling Fuchsia’s en bloeiende vetplanten steeds weer uit te breiden.

DeTuinen gallery